Reizen naar La Fougeraie

Berichten in de media over reizen naar Frankrijk kunnen verwarrend zijn. Hieronder de actuele situatie op 15 september 2020.

 • Frankrijk kent geen reisbeperkingen voor Nederlanders, Belgen en Fransen
 • In Frankrijk is in een aantal departementen de verspreiding van het virus toegenomen: meer dan 50 gevallen per 100.000 inwoners. Deze gebieden hebben de indicatie 'rood' gekregen voor viruscirculatie. Voor deze gebieden geldt dat de lokale autoriteiten extra maatregelen kunnen nemen zoals het verplicht stellen van mondkapjes op straat in de steden of beperking van openingstijden van horeca. De verhoogde risico's gelden vooral in de grote steden in deze genieden.
 • De Nederlandse overheid heeft deze departementen als 'oranje' aangewezen: de agglomeratie Parijs en ten zuiden rond Orleans, een groot deel van de Middellandse zee kust, Lyon en omstreken, het gebied rond Bordeaux en Toulouse. Voor deze gebieden geldt dat reizen die niet noodzakelijk zijn worden afgeraden.
 • De Belgische overheid heeft een aantal departementen in Frankrijk als 'oranje' gemarkeerd. Het advies voor reizigers naar deze gebieden is om bij erugkeer ofwel een Covdi-test of vrijwillige quarantaine te doen ofwel drukke plaatsen te vermijden. Sindskort  zijn ook de Puy-de-Dome en Haute-Loire bij deze gebieden.
 • Voor de rest van Frankrijk adviseren de Nederlandse en Belgische overheid om oplettend te zijn. Hier vindt u het reisadvies van de Nederlandse en Belgische overheid.
 • Het departement Haute Loire waar La Fougeraie is gevestigd is 'groen' wat betreft viruscirculatie, het risico is laag. In openbare binnenruimtes (winkels, horeca) en op markten geldt wel een mondkampjesplicht.
 • Het aangernzende departmenet Puy-de-Dome heeft een verhoogde viruscirculatie, maar dit geldt eigenlijk alleen voor de grote steden zoals Clermont-Ferrand. Het dunbevolkte deel van de Puy-de-Dome is veilig.
 • Als u bij het reizen naar La Fougeraie wilt vermijden via Parijs en Lyon te gaan (gebieden met verhoogde viruscirculatie), kunt u de volgende routes nemen:
  - Brussel - Reims- Dijon - richting Lyon (A6).
  - Luik - Luxemburg - Nancy - Dijon - richting Lyon (A6).
  Vlak voor Lyon de A89 richting Clermont-Ferrand. Bij Thiers de D906 richting Ambert - Le Puy-en-Velay. Vlak voor La Chaise Dieu is rechts de afslag naar Folgoux / La Fougeraie. Volg NIET de aanwijzing van TomTom / Google naar de (onverharde) zijweg naar Surgières, maar neem de volgende zijweg naar Folgoux.

Onze extra maatregelen

In ons gebouw hoeft u geen mondkapje te dragen. Wel vragen wij u om voldoende (1 meter) afstand tot andere gasten te houden.

Wij hebben een grote verblijfsruimte en grote tuin, zodat afstand houden altijd mogelijk is.

Bij de maaltijden zorgen we voor minimaal 1 meter afstand tussen gasten van verschillende families/gezelschappen.

Elke familie/gezelschap beschikt over een eigen badkamer, er wordt geen sanitair gedeeld tussen verschillende families/gezelschappen.

In alle badkamers en in de verblijfsruimte is desfinfecterende gel beschikbaar.

Alle contactpunten zoals deurknoppen, lichtknopjes, meubels en natuurlijk de badkamers worden dagelijks gereinigd.

Alle handdoeken en beddengoed worden op 60 graden gewassen.