Reizen naar La Fougeraie

Berichten in de media over reizen naar Frankrijk kunnen verwarrend zijn. Hieronder de actuele situatie op 15 oktober 2020.

 • Frankrijk kent geen reisbeperkingen voor Nederlanders, Belgen en Fransen
 • In Parijs en omstreken (Île de France) en 8 andere grote steden is het risico op besmetting sterk toegenomen. De Franse overheid heeft per 17 oktober een avondklok ingesteld van 21:00 tot 6:00 in deze steden.
 • In Frankrijk is in veel  departementen de verspreiding van het virus toegenomen: meer dan 50 gevallen per 100.000 inwoners, dit geldt ook voor de Haute-Loire. Voor deze gebieden geldt dat de lokale autoriteiten extra maatregelen kunnen nemen zoals het verplicht stellen van mondkapjes op straat in de steden of beperking van openingstijden van horeca. In de Haute-Loire en de aangrenzende Puy-de-Dome zijn bijeenkomsten met meer dan 30 personen niet toegestaan, verder zijn er geen beperkingen. In heel Frankrijk geldt in openbare binnenruimtes (winkels, horeca) en op markten een mondkampjesplicht.
 • Het platteland van Frankrijk, waaronder het deel van het departement Haute Loire waar La Fougeraie is gevestigd heeft een laag risico.  De verhoogde risico's gelden vooral in de grote steden.
 • De Nederlandse overheid heeft heel Frankrijk als 'oranje' aangewezen. Voor deze gebieden geldt dat reizen die niet noodzakelijk zijn worden afgeraden.
 • De Belgische overheid heeft heel Frankrijk als 'oranje' gemarkeerd. Het advies voor reizigers naar deze gebieden is om bij terugkeer ofwel een Covdi-test of vrijwillige quarantaine te doen ofwel drukke plaatsen te vermijden.
 • Hier vindt u het reisadvies van de Nederlandse en Belgische overheid.
 • Als u bij het reizen naar La Fougeraie wilt vermijden via Parijs en Lyon te gaan (gebieden met verhoogde viruscirculatie), kunt u de volgende routes nemen:
  - Brussel - Reims- Dijon - richting Lyon (A6).
  - Luik - Luxemburg - Nancy - Dijon - richting Lyon (A6).
  Vlak voor Lyon de A89 richting Clermont-Ferrand. Bij Thiers de D906 richting Ambert - Le Puy-en-Velay. Vlak voor La Chaise Dieu is rechts de afslag naar Folgoux / La Fougeraie. Volg NIET de aanwijzing van TomTom / Google naar de (onverharde) zijweg naar Surgières, maar neem de volgende zijweg naar Folgoux.

Onze extra maatregelen

In ons gebouw hoeft u geen mondkapje te dragen. Wel vragen wij u om voldoende (1 meter) afstand tot andere gasten te houden.

Wij hebben een grote verblijfsruimte en grote tuin, zodat afstand houden altijd mogelijk is.

Bij de maaltijden zorgen we voor minimaal 1 meter afstand tussen gasten van verschillende families/gezelschappen.

Elke familie/gezelschap beschikt over een eigen badkamer, er wordt geen sanitair gedeeld tussen verschillende families/gezelschappen.

In alle badkamers en in de verblijfsruimte is desfinfecterende gel beschikbaar.

Alle contactpunten zoals deurknoppen, lichtknopjes, meubels en natuurlijk de badkamers worden dagelijks gereinigd.

Alle handdoeken en beddengoed worden op 60 graden gewassen.