1 min read

Kamers,

Reisverhalen

Chambre d'AfriqueAfrikaDe neus van de auto verdwijnt en het water klotst over de motorkap

Hier zwemmen krokodillen! Blijft de motor lopen?

Gelukkig… de motor blijft het doen.

De andere oever is te zien en de neus van de enorme auto komt weer boven water.

Afrika, continent van prachtige natuur, grote wilde dieren, muziek, kunst, vele landen en verschillende culturen.

Onze langste reis was naar Zuidelijk Afrika.
Vanaf Johannesburg ging de weg naar Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Zuid Afrika en Lesotho. We hadden een Toyota high lux met tent op het dak die ons veilig door natuurgebieden met grote wilde dieren bracht … en per ongeluk door een rivier met krokodillen.

De reis door de Okavango Delta en langs de Chobe was met de zon recht boven ons hoofd en meer dan 40 graden, heet en avontuurlijk.

Ook achteraf was dat het heftigste gedeelte van de reis. We waren compleet afhankelijk van onze auto en van elkaar om te overleven.
Alle basis hadden we bij ons: hout voor kampvuur, genoeg water om te drinken, groenten en fruit in tassen die de apen niet konden openen, de grote koelbox op accu, een tafel van ijzer, stoelen en drie grote gasflessen om op te koken.
We sliepen in ons tentje op het dak op plekken die ‘s nachts het domein zijn van olifanten, nijlpaarden, hyena’s en andere wilde beesten.


Chambre d’Afrique
Deze heerlijke kamer ademt Afrika.
Met de Zuid Afrikaanse kleuren en beelden van onze Afrikaanse reis aan de muur kom je heerlijk tot rust.

  • De ruime kamer heeft uitzicht vanuit de vensters op het kasteel en de prachtige kasteeltuin én op de voorkant van de kasteelboerderij; de grote gasten tuin en het landgoed.
  • Er staat een comfortabel groot bed voor twee personen. Naar behoefte kan deze gesplitst worden naar twee aparte bedden.
  • Je kan lezen in de zithoek en genieten van een kopje koffie of thee.
  • De badkamer met douche, wastafel en toilet is en suite, dus in de slaapkamer!Op deze kamer hoef je je alleen maar te ontspannen…Wil je meer weten over la Fougeraie en haar omgeving?
Klik dan om ons e-book te ontvangen!