Stop nooit met het verkennen van nieuwe wegenWaar brengt de weg je heen, wat verschijnt er na de volgende bocht?

De Auvergne is een uitgestrekte wereld van oude vulkanen, bergtoppen, diepe rivierdalen, woeste bossen en uitgestrekte weiden…


… je rijdt over smalle slingerende wegen in het dunbevolkte natuurpark Livradois-Forez.

Om je heen zie je uitgestrekte dalen en hoogvlakten met een enkele boerderij of een dorp. Onverwacht zie je na de volgende bocht een kasteeltje hoog op een berg.


Een paar kilometer verder rijd je door een smal dal met een wild stromend riviertje en bossen om je heen. Langs de grote rivieren de Loire en de Allier vind je volop typisch Franse plaatsjes met restaurants en terrasjes.


De hoogste punten liggen rond de 1300 meter, de laagste punten rond de 500 meter. De D- wegen zijn zeer goed! Houd je van een stukje offroad, dan zijn er ook volop doorlopende onverharde wegen te vinden.La Fougeraie is een heerlijke accommodatie voor motorrijdersDe oude kasteelboerderij naast het kasteel van Folgoux (1344) ligt in bosrijk gebied vlakbij het dorpje La Chaise Dieu.


De Frans-internationale sfeer is herkenbaar in de gerechten en de inrichting.


Na de motorrit geniet je van de zon en een drankje (ook Belgisch bier) in de gasten tuin of bij het zwembad. In de grote verblijfsruimte wordt ‘s avonds genoten van het meer-gangendiner.We hebben speciaal voor liefhebbers van het motorrijden een half pension-arrangement voor drie nachten:  • Verblijf op mooie kamer met ontbijt, diner en keuze uit motorroutes.
  • Wij kunnen je adviseren over restaurants voor de lunch of een lunchpakket verzorgen.
  • Lengte van het verblijf is aan te passen.
  • Keuze en tips over leuke routes of mooie plekken hebben we volop. Het is mogelijk een aantal routes van 2 tot 3 uur met elkaar te combineren tot een langere dagtocht. De motor staat veilig op de parkeerplaats.

Prijs per persoon vanaf € 195 op basis van een kamer voor twee personen.


Een paar recensies van motorrijders over La Fougeraie: “Prachtige B&B waar de motoren prima konden staan. “


”Gastvrije ontvangst. Ruim gastenverblijf. Mooie kamers. Lekker eten.”


Wil je motorrijden in een van de grootste natuurparken van Frankrijk, waar ultieme rust en zeeën van ruimte te vinden zijn in de ruige en afwisselende natuur?

Zoek je ontspanning na een dag op de motor om te genieten van echte gastvrijheid, lekker eten en een comfortabele slaapplek?


We verheugen ons op je komst!


Wil je meer weten over la Fougeraie en haar omgeving?

Klik dan hier om ons e-book te ontvangen!