7-daags Wandel- of fietsarrangement*

Verblijf op basis van een 2-persoonskamer: €399,00 per persoon

 

Mooie wandelvakantie in de Auvergne, aan weerszijden van de grens tussen de departementen Puy de Dôme en Haute Loire. Het Regionaal Parc Livradois Forez is een nog relatief onbekend gebied met afwisselend bossen, velden, weilanden en kleine dorpjes.

De beide Chambres d’Hotes waar u verblijft, hebben ieder hun eigen charme, maar ook een duidelijke overeenkomst in gastvrijheid en kwaliteit van spijs en drank.

 

De wandelingen variëren tussen de 10-20 kilometer per dag en zijn voor een wandelaar met een goede gezondheid toegankelijk. Zie voor een uitgebreide beschrijving “van dag tot dag”.

De accommodaties

La Fougeraie ligt in het gehucht 'Folgoux' op 930 meter hoogte en is ingericht in een karakteristieke Frans - internationale sfeer. De prachtige lommerrijke tuin leent zich voor het lezen van een boek of gewoon lekker luieren. Er is een (zwem)meer op loopafstand van de accommodatie.

De kamers hebben ieder hun eigen thema en zijn sfeervol ingericht met brocante meubels en spullen. De ligging aan het eind van een landweg zorgt voor ultieme rust en garandeert een goede nachtrust. Bij volle bezetting deelt u de badkamer met één andere kamer. Er hangen daarom heerlijke zachte badjassen voor u op de kamer.

Iets over de gastheer en gastvrouw:

Na een meer dan 20-jarige loopbaan bij natuur- en milieuorganisaties cq in de maatschappelijke hulpverlening zijn Mary en Peter sinds eind 2019 de trotse eigenaren van La Fougeraie. Hun voorliefde voor natuur en reizen zult u terug kunnen zien in het interieur. Zij bieden hun gasten een ontspannen verblijf en lekkere maaltijden op La Fougeraie. In La Fougeraie worden ook elk jaar verschillende workshops georganiseerd.

Domaine La Réveille bevindt zich aan de rand van het dorpje Dore l’Eglise. Het herenhuis dateert uit de 14e eeuw en staat op 620 meter hoogte, waar de zomers overdag zonnig en warm zijn en het ’s avonds afkoelt, zodat u aangenaam kunt slapen.

De kamers zijn ruim en beschikken over luxe boxspringbedden en eigen sanitair. Na een wandeldag kunt u lekker bijkomen met een drankje in de parkachtige tuin, aan het zwembad of in de hottub.

Iets over de gastheer en gastvrouw:

Charles en Tarcies hebben na ruim 20 jaar in de zakelijke dienstverlening, vanaf midden 2016 hun werkterrein verlegd naar de Auvergne. In Domaine la Reveille ontvangen ze het gehele jaar door gasten, en ook teams en individuen voor workshops en retraites. Hun voorliefde voor moderne kunst ziet u overal terug in het oude huis. Gasten waarderen de ontspannen sfeer in huis, en de heerlijke maaltijden die Tarcies op tafel tovert.

De maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunchpakket en diner) zijn in deze wandelvakantie inbegrepen.

Het ontbijt bestaat uit diverse lokale producten, huisgemaakte confitures en heerlijk brood.

Voor de lunch krijgt u een lekkere picknick mee, die klaarstaat bij uw vertrek. Uw thermoskan kunt u vullen met koffie of thee. Water uit de kraan is goed drinkbaar en zacht van smaak.

's Avonds schuift u aan bij de table d'hôtes. Het viergangendiner wordt gezamenlijk gegeten met andere gasten en de gastheer en –vrouw. Na het voorgerecht en hoofdgerecht kunt u genieten van de kaasplank met lokale kazen uit de Auvergne. Tot slot is er een zoet dessert en wordt koffie/thee geserveerd.

 Inbegrepen in het arrangement

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten, picknickpakketten en vier-gangendiners
  • autotransfer tussen de locaties cq. bagageservice
  • toeristenbelasting
  • wandelroutes

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • drankjes
  • eventuele transfers van en naar vliegveld of treinstation (Lyon / Clermont-Ferrand / Puy-en-Velay)
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Transfer van station of vliegveld

 

U wordt opgehaald bij het station of vliegveld en naar de accommodatie gebracht door de eigenaren.

De kosten voor de transfer (vice versa) zijn:

Station Puy-en-Velay:              € 40,00 (2x vv)

Aeroport Clermont Ferrand:  €100,00 (2xvv)

Aeroport Lyon:                         €140,00 (2x vv)

 

* Op verzoek kunnen we ook een fietsarrangement samenstellen, met fietstochten in de ruime omgeving.

 

Lees verder